Tarihçe

Mimarlık Bölümünün eğitimi “Ege Üniversitesi, Mühendislik Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Akademisi” kuruluşu ile 1971’de başlamıştır. 1975 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi adını alan kurumumuzun mimarlık lisans eğitimine ek olarak 1979 yılında şehir ve bölge planlama lisans eğitimi başlamıştır. ŞBP Bölümümüz Türkiye’de ODTÜ’den sonra lisans düzeyinde eğitime başlayan 2. kurumdur. 1982 yılında “Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi” bünyesine katılan bölümlerimiz 1992 yılında “Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi” olarak şimdiki adıyla 3 Temmuz 1992’de kurulmuştur. Alsancak’taki fakülte binasındaki 33 yıllık eğitimden sonra 2004 – 2005 eğitim yılında fakülte binası Tınaztepe Yerleşkesinde şimdiki yerini almıştır.