Tarihçe

Mimarlık Fakültesi’nin kökeni, 1963 yılında Buca’da kurulan ve İzmir’de mimarlık eğitiminin ilk kez verildiği okul olan Ege Özel Mimarlık Mühendislik Yüksekokulu’na dayanmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1992’de kurulmuştur. 1971 yılında 12 öğrencisi ile mimarlık lisans eğitimine başlayan kurum, o günden bu yana çeşitli kurumsal ve yasal oluşumlar çerçevesinde yeni yapılanmalar yaşamıştır. 1971 yılında başladığı mimarlık lisans eğitimini, 1975 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi altında devam ettirmiş; 1979 yılında şehir planlama lisans eğitimi ile gelişmiştir. 1982 yılında “Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi” bünyesine katılan bölümler, “DEÜ Mimarlık Fakültesi” olarak şimdiki adıyla 3 Temmuz 1992’de kurulmuştur. Alsancak’taki fakülte binasında başlayan eğitim,  2004 yılında Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınarak bugüne dek eğitim vermeyi sürdürmüştür.

Font Boyutunu Değiştir
Kontrast