2019-2020 Bahar Yarıyılı Mimarlık Bölümü Akademik Takvimi ve Eğitim Süreci

11-05-2020

Değerli Öğrencilerimiz,

Pandemi sürecinin getirdiği güncel şartlar, Dokuz Eylül Senatosu’nun 06.05.2020 tarihli kararı ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’nın ilgili kararları doğrultusunda Mimarlık Bölümü Akademik Takvimi yeniden düzenlenmiş, Teorik ve Uygulamalı derslerimizin yürütülmesine ilişkin ilkeler yeniden tanımlanmıştır. Bölümümüzün yeniden düzenlenen eğitim süreci ile ilgili önemli hususlar şöyledir:

• 2019-2020 Bahar yarıyılı AKADEMİK TAKVİMİ

-Teorik derslerin sonlanması: 21Mayıs 2020

-Uygulamalı derslerin (Stüdyoların) yürütülmesi: 18 Mayıs 2020 –10 Temmuz 2020

-Vize Haftası: 1-5 Haziran 2020

-Final Haftası: 22-26 Haziran 2020

-Bütünleme Haftası: 6-10 Temmuz 2020

• TEORİK DERSLER’in Değerlendirilmesi

Uzaktan eğitim aracılığıyla verilmekte olan tüm teorik derslerin yarıyıl içi ve yıl sonu değerlendirmeleri Ödev, Sunum, vb. şeklinde yapılacak ve online teslim edilecektir. Yarıyıl içi değerlendirmelerine ilişkin teslimler 1-5 Haziran haftasında, Final değerlendirmelerine ilişkin teslimler 22-26 Haziran haftasında, Bütünleme teslimleri 6-10 Temmuz haftasında yapılacak ve notlandırılacaktır. Öğrencilerin tüm ödev teslimlerini SAKAI sistemine yüklemeleri, yüklemede zorun yaşamaları durumunda DEBİS üzerinden ders koordinatörlerine e-posta ile iletmeleri beklenmektedir.

• UYGULAMALI DERSLER’in Yürütülmesi

Uygulamalı Derslere uzaktan eğitim ile ve 18 Mayıs-10 Temmuz tarihleri arasında yürütülecektir. Bu derslere ilişkin Süreç, Takvim ve Yöntem ders yürütücüleri tarafından en kısa sürede sizlerle paylaşılacaktır. Uygulamalı derslere ilişkin bilgilendirmeler deu uzantılı e-posta adresleriniz üzerinden yapılacağından, adreslerinizi sıklıkla kontrol etmeniz önemlidir.

Bu süreci hep birlikte, dayanışma içinde geçireceğimize inanıyor ve sağlıklı günler diliyoruz.