2019-2020 Bahar Yarıyılı Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Akademik Takvimi ve Eğitim Süreci

11-05-2020

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

2019-2020 Bahar Dönemi’nde yaşadığımız ve yalnızca bizleri değil tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgını sebebiyle eğitime bir süre ara verildiğini, 23 Mart 2020 tarihi itibariyle teorik derslere uzaktan eğitim ile devam edildiğini, ancak proje derslerimiz gibi uygulamalı derslerin ise yapılamadığını hepiniz biliyorsunuz. Üniversitemizin yeni aldığı kararlar doğrultusunda eğitiminizi tamamlayabilmeniz için yaz dönemini değerlendirerek uzaktan eğitim sistemi ile sürdürülecek eğitim programına ilişkin akademik takvim düzenlemelerini yapmış bulunmaktayız. Buna göre Şehir ve Bölge Planlama Bölümü akademik takvimi şu şekildedir:

 

ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ UZAKTAN EĞİTİM TAKVİMİ

Teorik Ders Anlatımlarının Tamamlanması

21 Mayıs 2020

Uygulamalı Derslerin Yürütülmesi

18 Mayıs 2020 – 10 Temmuz 2020

Vize Haftası (Ödev/sunum teslimi)

1 Haziran 2020 – 12 Haziran 2020

Final Haftası (Ödev/sunum teslimi)

22 Haziran 2020 – 3 Temmuz 2020

Bütünleme Haftası (Ödev/sunum teslimi)

6 Temmuz 2020 – 10 Temmuz 2020

 

Teorik derslerin vize ve final sınavları ödev/sunum/proje vb yöntemlerle gerçekleştirilecektir. Yukarıdaki tarihlere bağlı kalmakla birlikte uygulamalı derslerin proje ekipleri sizlere, ders işleyişlerine ilişkin ayrıntılı programlarını ileteceklerdir. Bunun için deu uzantılı e-posta adreslerinizi sıklıkla kontrol etmenizi önermekteyiz.

Yaşadığımız sürecin hassasiyetlerini göz önünde bulundurduğumuzda uygulamalı derslerin uzaktan eğitim ile yapıldığı dönemde internet altyapısı ya da bilgisayar eksikliği/yetersizliği, çizim araç ve gereçlerine erişememeniz gibi sıkıntılardan etkilenebileceğini öngörüyoruz. Bu tür sorunlar yaşamanız durumunda proje ekibi öğretim üyelerine ve bölüm başkanlığına iletmenizi önermekteyiz.

Bu süreçte önceliğimiz sizlerin sağlığı ve eğitiminizi tamamlayabilmeniz için de sağlıklı koşulları oluşturmaya çalışmaktır. Hepinize daha sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanlığı


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast