DGS Kayıt Duyurusu

2022-2023 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

DİKEY GEÇİŞ PUANINA GÖRE KAYIT İŞLEMLERİ

KAYIT İŞLEMLERİ

2022 Dikey Geçiş Sınavı sonucunda Fakültemize yerleşen adaylar için 2 farklı kayıt imkânı bulunmaktadır:

1. E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universiteekayit adresi üzerinden elektronik kayıt işlemlerini 8-12 Eylül 2022 tarihleri arasında (saat 23:59’a kadar) gerçekleştirebileceklerdir. Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir. E-kayıt kesin kayıttır. Kayıt için gerekli belgelerin Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir. E-kayıt yapan öğrencilerin belgeleri son teslim tarihi: 7 Ekim 2022

1. Fakültemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen adaylar, kayıt işlemlerini 9-14 Eylül 2022 tarihleri arasında mesai saatleri içinde (8.30-17.30) Adayların, gelmeden önce veya geldiklerinde

adresinden öğrenci numaralarını öğrenerek

https://debis.deu.edu.tr/debis.php adresinden

Kullanıcı Adı: öğrenci numarası

Şifre: doğum tarihi gün-ay-yıl (ggaayyyy) (uzantısı mutlaka @ogr.deu.edu.tr seçilmeli)

şeklinde giriş yaparak sol sütunda bulunan “Yeni Kayıt İşlemleri”  adımından bilgilerini doldurarak tüm bilgi girişleri tamamlamaları gerekmektedir. Sonrasında kayıt için gerekli belgeleri Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELELER:

1) Ön Lisans Diploması (ya da yeni tarihli Geçici Mezuniyet Belgesi) aslı ve fotokopisi (Aslı kontrol edilip fotokopisi alındıktan sonra aslı öğrenciye teslim edilecek; ya da “Aslı Gibidir” sureti varsa aslını kontrol etmeden sureti alınacaktır.)

2) Nüfus cüzdanı fotokopisi

3) 3 (üç) adet fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır)

5) DGS Yerleştirme Sonuç Belgesi

6) Not Durum Belgesi (Transkript)

7) Öğretim Planı

8) Ders İçerikleri

*Öğretim Planı, Ders İçerikleri ve DGS Yerleştirme Sonuç Belgesi hariç diğer belgelerin ıslak imzalı veya  e-imzalı ya da e-devlet üzerinden alınmış barkodlu olması gerekir.)

ÖNEMLİ!

• Adayların, kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta yolu ile kayıt yapılmaz.
  • Kayıt tarihleri içerisinde kayıt işlemini gerçekleştirmek için çeşitli nedenlerle (sağlık sorunları, yurt dışında bulunma vb. gibi) şahsen başvuru yapamayacak durumda olan adayların kayıt işlemlerini noter onaylı vekâletname verdikleri yasal temsilcileri gerçekleştirebilir.
  • Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  • Belirtilen kayıt tarihleri içerisinde kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.
  • Kayıt hakkı kazanan tüm öğrencilerin intibakı otomatik olarak 1.sınıf 1.yarıyıla yapılmaktadır. Ancak geldikleri kurumda almış oldukları derslerden muaf olmak isteyen öğrencilerin, dilekçelerini en geç 7 Ekim 2022 tarihine kadar öğrenci işlerine iletmiş olmaları ve söz konusu dilekçelerin ekinde öğretim planı ile ders içeriklerinin yer alması gerekmektedir. Öğretim Planı ve Ders İçerikleri, gelinen kurumun web sayfasından edinilebilir, ancak öğretim planının, öğrencinin yerleştiği yıla göre uygulanan güncel öğretim planı olması gerekmektedir. Muafiyet başvurusu bulunmayan öğrenciler, kayıtlandıkları bölümün öğretim planındaki tüm dersleri almakla yükümlüdür.
  • Bölümlerin yatay geçiş komisyonlarınca yapılacak olan intibaklara resmi itiraz süresi tebliğ tarihinden itibaren 5 işgünüdür. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Dekanlık Öğrenci İşleri Bürosu: (232) 301 84 19 – 301 84 35 – 301 84 36

Yanıt alınamadığı takdirde; Dekanlık Özel Kalem Bürosu: (232) 301 83 61