Merkezi Yerleştirme Kayıt Duyurusu 2022

2022-2023 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE (EK Madde 1) YATAY GEÇİŞ KAYIT İŞLEMLERİ

KAYIT İŞLEMLERİ

Yatay geçiş hakkı kazanan adayların, kayıt işlemleri için 7-8-9 Eylül 2022 tarihlerinde, mesai saatleri içinde (08.30-17.30) gerekli belgeler ile Mimarlık Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşleri Bürosuna başvurmaları gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELELER:

1) Kayıt yaptırmak istediğine dair dilekçe

2) Nüfus cüzdanı fotokopisi

3) 2 (altı) adet fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır)

4) Kayıtlı bulunduğu okulun öğrenci kimlik kartı

5) OSYS/YKS/DGS Sonuç Belgesi

6) Öğrenci Belgesi

7) Yatay Geçiş yapmasına engel olmadığına dair belge (öğrenci belgesi üzerinde de belirtilebilir)

(Muaf olunmak istenen dersler var ise ek olarak aşağıdaki belgeler)

8) Not Durum Belgesi (Transkript)

9) Öğretim Planı ve Ders İçerikleri

ÖNEMLİ!

• Adayların, kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta yolu ile kayıt yapılmaz.
  • Kayıt tarihleri içerisinde kayıt işlemini gerçekleştirmek için çeşitli nedenlerle (sağlık sorunları, yurt dışında bulunma vb. gibi) şahsen başvuru yapamayacak durumda olan adayların kayıt işlemlerini noter onaylı vekâletname verdikleri yasal temsilcileri gerçekleştirebilir.
  • Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  • Belirtilen kayıt tarihleri içerisinde kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.
  • Öğretim Planı, Ders İçerikleri ve OSYS/YKS/DGS Sonuç Belgesi hariç diğer belgelerin ıslak imzalı veya e-imzalı ya da e-devlet üzerinden alınmış barkodlu olması gerekir.
  • Kayıt hakkı kazanan tüm öğrencilerin intibakı otomatik olarak 1.sınıf 1.yarıyıla yapılmaktadır. Ancak geldikleri kurumda almış oldukları derslerden muaf olmak isteyen öğrencilerin, dilekçelerini en geç 16 Eylül 2022 tarihine kadar öğrenci işlerine iletmiş olmaları ve söz konusu dilekçelerin ekinde öğretim planı ile ders içeriklerinin yer alması gerekmektedir. Öğretim Planı ve Ders İçerikleri, gelinen kurumun web sayfasından edinilebilir, ancak öğretim planının, öğrencinin yerleştiği yıla göre uygulanan güncel öğretim planı olması gerekmektedir. Muafiyet başvurusu bulunmayan öğrenciler, kayıtlandıkları bölümün öğretim planındaki tüm dersleri almakla yükümlüdür.
  • Bölümlerin yatay geçiş komisyonlarınca yapılacak olan intibaklara resmi itiraz süresi tebliğ tarihinden itibaren 5 işgünüdür. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Dekanlık Öğrenci İşleri Bürosu: (232) 301 84 19 – 301 84 35 – 301 84 36

Yanıt alınamadığı takdirde; Dekanlık Özel Kalem Bürosu: (232) 301 83 61