Üniversitede İyiliğin Kırmızı Hilali Projesi Duyurusu

10-02-2022

Türk Kızılay faaliyetlerine başladığı ilk günden itibaren, hareketimizin en temel hedefi olan insan ızdırabının dindirilmesi için gönüllülerinden destek almaktadır. Bu kapsamda; gönüllülüğün toplumda yaygınlaştırılması, gönüllü çalışmalarının kapasitesinin arttırılması ve gençlerimizin gönüllü faaliyetlerine katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla üniversite öğrencilerinin bilgi ve deneyim birikimlerini geliştirebilecekleri, kariyer yolculuklarında önemli bir basamak oluşturacak ”Üniversitede İyiliğin Kırmızı Hilali Projesi” başvuruları açılmıştır. Proje kapsamında ilgili bölümlerde öğrenim gören üniversite öğrencileri, Türk Kızılay Toplum Merkezleri aracılığı ile gönüllü faaliyetlere katılabilecek ve kurumsal tecrübelerini arttırmış olacaklardır. 11hafta sürecek proje, bünyesinde Toplum Merkezi olan illerde ve yerinde görevlendirme ile gerçekleştirilecektir. Toplum Merkezlerinde bulunan; Psikososyal Destek & Sağlık, Koruma & Uyum ve Sosyoekonomik Güçlendirme Programları kapsamında gönüllü çalışma alanları sunulacaktır. Başvurular 31 Ocak – 18 Şubat tarihleri arasında, gonulluol.org üzerinden gerçekleştirilecektir.