Tarihçe

Mimarlık Bölümünün eğitimi “Ege Üniversitesi, Mühendislik Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Akademisi” kuruluşu ile 1971’de başlamıştır. 1971 yılında 12 öğrencisi ile mimarlık lisans eğitimine başlayan bölümümüz, o günden günümüze kadar çeşitli kurumsal ve yasal oluşumlar çerçevesinde yeni yapılanmalar yaşamıştır. 1975 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi, 1982 yılında “Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi” bünyesine katılan bölümümüz 1992 yılında kurulan “Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi” bünyesinde yeralmaya devam etmektedir.Alsancak’taki fakülte binasındaki 33 yıllık eğitimden sonra 2004 – 2005 eğitim yılında bölümümüz Tınaztepe Yerleşkesindeki fakülte binasında şimdiki yerini almıştır.