Akreditasyon Süreçleri


Diplomaların Avrupa’da geçerliliğini sağlayan TYÇ (Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi) logosunun bir lisans programına yerleştirilmesi, o programın TYYÇ kapsamında tanımlanmış yeterliliklere uygun olduğunu ve Türkiye’nin ulusal yeterlilikler çerçevesi içinde tanındığını gösterir.

TYYÇ, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (EQF) ile uyumlu bir sistemdir ve Türkiye’deki yükseköğretim programlarının hangi bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırdığını tanımlar.

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Programı, Mimarlık alanındaki ulusal yeterlilikler çerçevesinde belirlenen akademik ve mesleki standartlara uygun olarak tasarlanmıştır. Mezun olan öğrenciler, TYYÇ’nin 6. seviyesinde (Lisans) tanımlanan bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanmış olur. Bu yeterlilikler, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (EQF) ve Uluslararası Standart Sınıflandırma Sistemi (ISCED) ile uyumludur, dolayısıyla uluslararası akademik ve mesleki tanınırlık açısından da referans alınabilir.

2023-2029 yılları arasında MİAK Akreditasyonu alan Fakültemiz Mimarlık Programı, YÖK tarafından onaylanarak, diplomaların Avrupa’da geçerliliğini sağlayan TYÇ (Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi) logosu almaya hak kazanmıştır.

 

Mimarlık Lisans Diploması

 

Mimarlık eğitimi programları için akreditasyon, dış kalite değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mimarlık eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, mimarlık hizmetlerinin niteliğini artırarak toplumsal gönencin, doğal ve yapılı çevrenin kalitesinin geliştirilmesini sağlamak amaçlarıyla 2019 yılından bu yana faaliyet gösteren Mimarlık Eğitimi Akreditasyon Derneği (MİAK) tarafından, 7 Eylül 2023 tarihli 9. Dönem 11. Toplantısı’nda alınan 4 no’lu Yönetim Kurulu kararı ile, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Lisans (Türkçe) Programı “6 Yıllık Akreditasyon”a hak kazanmıştır.

 

DEÜ Mimarlık (Türkçe) Lisans Programı Öz Değerlendirme Raporu

MİAK Karar ve Ziyaret Takımı Sonuç Raporu


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast