Hakkımızda (about us/ über uns / à propos de nous / о нас)

Mimarlık Bölümü’nün eğitimi “Ege Üniversitesi, Mühendislik Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Akademisi” kuruluşu ile 1971 yılında başlamıştır. 1971 yılında 12 öğrencisi ile mimarlık lisans eğitimine başlayan kurum, o günden günümüze kadar çeşitli kurumsal ve yasal oluşumlar çerçevesinde yeni yapılanmalar yaşamıştır. 1975 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi adını alarak Mimarlık lisans eğitimine devam etmiş; 1982 yılında “Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi” bünyesine katılmış; 1992 yılında ise “DEÜ Mimarlık Fakültesi” olarak bugünkü adını almıştır. DEÜ Mimarlık Bölümü, 1971 yılından bu yana eğitim veren, İzmir kentinin ilk Mimarlık Bölümü olup; ülke genelinde mimarlık eğitimi veren kurumlar arasında önde gelen bir konumdadır.